Rövid hírek 2009. november 11.

Ezer hektár víz alatt, az M7-es nincs veszélyben

SÁVOLY, FŐNYED, BALATONFENYVES | Nem okozhat gondot az M7-es autópálya forgalmában a belvíz a Kis-Balaton térségében, ahogy vélhetően a vasúti töltés mentén sem romlik a helyzet annak ellenére, hogy az utóbbi komolyabb erőfeszítést igényel a vízügyi szakemberek szerint. Mind a kilenc szivattyútelep üzemel, nincs veszélyhelyzet.

Forrás: SONLINE

Halálra gázolt egy fiatalembert a Venezia Expressz Siófokon

A húsz év körüli ádándi férfi szándékosan feküdt a sínekre. A Venezia Euronight Expressz ütötte el hét óra körül. A helyszínelés befejeztével, kilenc óra tájban indul újra a vonatközlekedés a Siófok – Fonyód vonalon.

Forrás: SONLINE

H1N1: egy falu kényszerkaranténban

Szederkényben az influenzás gyerekek közül kettőt megvizsgáltak, kimutatták szervezetükben a H1N1 influenzavírust, és emiatt bezárták két hétre az iskolát. A gyerekek örülnek a szünetnek, az újságírók tülekedésének már vége, A polgármester szerint az ügyben mesterséges pánikkeltés működik, az ügyet lufivá fújják, és a végén még karanténba kerül az egész falu. A pécsi orvosi rendeléseken nem szívesen fogadják a falubelieket, akik viszont nem estek pánikba az újinfluenzától. Mindenki jól van a faluban, senki nincs kórházban.

Forrás: BAMA

Tízmilliós végkielégítés ügyében indult ügyészségi vizsgálat Szombathelyen

A szombathelyi önkormányzat szociális osztályvezetőjének kiutalt tízmillió forintos végkielégítés ügyében állampolgári bejelentés alapján indított nyomozást az ügyészség, hűtlen kezelés gyanújával.  A Vas Megyei Főügyészség elfogultságot jelentett be, mivel az ügyben érintett szombathelyi polgármester korábban ügyész volt. Az eljárást valószínűleg más megyében folytatják le.

Forrás: vasnépe.hu

133 potenciális kaszinóváros – Hova költözik King’s City Sukoróról?

Nyilvánosságra hozta a Pénzügyminisztérium azoknak a településeknek a listáját, ahol szerintük megvalósulhat a Sukoróra megálmodott kastinóváros. 133 közép-dunántúli tlepülés szerepel a listán, ebből 28 Fejér megyében: Balinka, Baracs, Beloiannisz, Bodajk, Csősz, Daruszentmiklós, Dég, Enying, Fehérvárcsurgó, Gánt, Gárdony, Kincsesbánya, Kisláng, Kőszárhegy, Kulcs, Lepsény, Mezőkomárom, Moha, Nagyveleg, Pusztaszabolcs, Pusztavám, Sárbogárd, Sárkeresztes, Sukoró, Székesfehérvár, Vajta, Velence és Zámoly.

Forrás: fmh.hu


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: