Rövid hírek 2009. november 16.

H1N1 káosz

Állami hülyeség és felelőtlenség, céges profitéhség és határtalan pofátlanság – ez övezi pillanatnyilag az újvírus elleni védőoltás kezelését. A miniszterek látványosan beoltatták magukat ingyenvakcinával, és úgy tűnik, a kormány úgy érzi, ezzel elvégezte feladatát.
Pesti Imre (Fidesz) kijelentette: a készletgazdálkodási intézet második alkalommal végez gyógyszer-disztribúciót úgy, hogy “az a költség amiért ezt vállalja, hat-hétszerese annak a költségnek, mint amennyiért nagy gyógyszercégek kiszállítanák”. Miközben ez a cég óriási haszonnal szállítja ki az oltóanyagot, aközben a kormányzat a háziorvosokat arra kéri, hogy mondjanak le az oltási díjról – emelte ki.
Pesti Imre szerint káosz van az új vírus elleni oltás körül, és a kormányzat nem biztosít elegendő forrást ahhoz, hogy a háziorvosok beadják az oltóanyagot.

Forrás: Hírszerző

Ki lesz Bujtor utóda?

Az új veszprémi színigazgatónak tovább kellene menni a Bujtor által megkezdett úton, egyúttal vállalnia kell azt is, hogy együttműködik Eperjes Károly művészeti tanácsadóval. Felröppent Rudolf Péter neve, de a Veszprémi Napló információi szerint ő egy budapesti színház igazgatói székére pályázik. Eperjes a társulatnak állítólag bejelentette, hogy Oberfrank Pál pályázik a Petőfi Színház vezetői posztjára. Az önkormányzat illetékesei szerint korai még találgatni: a pályázatot 17-én írják ki.

Forrás: Veszprémi Napló

Simontornya: pálinkafőzés közben felrobbant egy présház

A helyszínen megtalálták a pálinkafőzés eszközeit, a tevékenységet a bent tartózkodók is elismerték – mondta Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, aki közölte azt is, hogy a 42 négyzetméteres Derék-hegyi épületben egy 11,5 kilogrammos PB-gázpalack robbant fel.

A présház a detonációtól összeomlott, kigyulladt.

Az épületben hárman tartózkodtak, közülük egy 44 éves budapesti férfi szenvedett súlyos sérülést, jelenleg koponyasérüléssel Pécsett ápolják. Az épületben tartózkodó másik két ember nem sérült meg.

A sérültet mentőhelikopter szállította a pécsi Honvéd Kórházba.

Forrás: Zalai Hírlap

H1N1 Zalában: Bezárták a zalaszentbalázsi iskolát

A hét elején a zalaszentbalázsi Petőfi Sándor Általános Iskolában a diákok tömeges megbetegedése miatt levett minta vizsgálata pénteken igazolta: a H1N1 vírus okozta a fertőzéseket.

– November hatodikán ütötte fel a fejét nálunk a fertőzés, az 5. osztályunkban egyszerre 13 gyerek lett beteg – idézte fel Kajné Szabó Hedvig igazgató a történteket. Az intézményvezető egyébként néhány kollégájához hasonlóan már megkapta a védőoltást, melynek gyerekeknek történő beadását éppen a hét elejére tervezték a körzeti orvossal. A fertőzés jelentkezése miatt azonban ezt elhalasztották.  – Az egyik kislánynál mutatkoztak először a tünetek, az ő nagytestvére kicsit korábban volt beteg, vélhetően így került be a falaink közé a vírus. Utána pedig végigfutott a diákokon.

Forrás: zalaihirlap.hu

Ercsi: azonosították a Dunában talált női holttestet

A sajtóban közzétett rendőrségi felhívásra jelentkezett egy nő, aki testvérét vélte feliserni az Ercsinél talált, vízbe fúlt 55 év körüli nőben. Az azonosítás megtörtént, az elhunyt valóban az illető nővére volt. Hatósági közlés szerint az áramlat és az áradás Ercsi és Adony térségében évente 15-20 holttestet sodor partra.

Forrás: fmh.hu


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: