Rövid hírek 2009. november 21.

A WHO szerint mutálódott a H1N1 vírus

Az ENSZ adatai szerint már áprilisban felfedezhető volt a mutáció, az Egészségügyi Világszervezet azonban eddig három betegnél mutatta ki a megváltozott vírust. A H1N1 mutációját találták Norvégiában két olyan beteg  szervezetében, akik meghaltak a járványosan terjedő újinfluenza miatt – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken. Egy harmadik személy szervezetében is kimutatták a mutálódott vírust, akinek többféle betegsége is van. Az ENSZ egészségügyi szervezetének adatai szerint korábban, április óta hasonló mutációkat fedeztek fel a H1N1 vírusnál Brazíliában, Kínában, Japánban, Mexikóban, Ukrajnában és az Egyesült Államokban is. Az Egészségügyi Világszervezet szerint eddig nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy a H1N1 vírus mutációinak hatására többen betegednek, illetve halnak meg.

Forrás: Hirado.hu


Akár Pécsen is szünetelhet a fizető parkolás

Pécs:  A Parlamenten múlik, kell-e fizetniük az autósoknak jövő nyártól a közterületi parkolásért, miután az Alkotmánybíróság (AB) alkotmányellenesnek nyilvánította a fővárosi parkolási rendeletet.
– Habár az AB mostani döntése kizárólag Budapestnek szól, egyértelmű, hogy minden olyan magyar városra igaz, ahol fizetőparkolási rendszert működtetnek – nyilatkozta lapunknak Sereg András, az AB szóvivője.

Az Alkotmánybíróság ugyanis a közúti közlekedési és az önkormányzati törvénynek a fizető parkolóhelyek kialakítására, üzemeltetésére és a díjfizetésre vonatkozó rendelkezéseit alkotmányellenesnek nyilvánította. Hozzátette: ennek ellenére minden város rendeletét külön meg kell vizsgálni, ám ilyen ellenőrzés csak egyedi beadványra indulhat. Pécsről érkezett ilyen az AB-hez.
Dr. Papp Judit, Pécs címzetes főjegyzője szerint immár kijelenthető, hogy egy magyar önkormányzat sem hozhatott olyan helyi parkolási rendeletet, amely ne lenne Alkotmányba ütköző, a kiindulópontot jelentő országos jogszabályok miatt.

Forrás: DN Online

Tömegbalesetek az M1-es autópályán

Legalább hat baleset történt, a különböző helyszíneken minimum negyven autó karambolozott. A Komárom-Esztergom megyei Szent Borbála Kórházba eddig kilenc sérültet szállítottak.

Negyvenhat ember volt részese a baleseteknek – derül ki a Fejér megyei rendőrség közleményéből. Akik a karambolsorozat miatt megállásra kényszerültek, hat órát vesztegeltek a sztrádán, őket csak fél egykor engedték el egy sávon. A teljes pálya 13 óra 50 perckor vált szabaddá. A 36-os km-szelvényben egy ötszáz méteres, félpályás lezárást háromkor oldottak fel. A káoszhelyzetet legjobban az mutatja, hogy a hatóságok is ellentmondó adatokkal szolgálnak. Délelőtt, az összetorlódott autók miatt még hat balesetről beszéltek, délután négykor a rendőrség viszont arról tájékoztatott, hogy összesen három gócpont volt a 36+100-as, a 36+200-as és a 39-es km-szelvényekben. A sérültek számáról is ellentmondó információk keringenek. Miközben a rendőrség hat súlyos sérültről beszél, addig a Szent Borbála Kórház úgy tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy kilenc sérültet ápolnak.

Forrás: KEMMA


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: