Rövid hírek, 2009. november 23.

Bárt raboltak ki Szombathelyen

Kiraboltak egy szombathelyi bárt, a három álarcos támadó csaknem félmillió forintnak megfelelő készpénzt és értéket zsákmányolt. Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta:  vasárnap, nem sokkal éjfél előtt három férfi késsel a kezében lépett be az éjszakai szórakozóhelyre, az alkalmazottat fenyegetve a bevételt követelték, a bárban tartózkodó egyik vendéget pedig megverték.

A rablók a váltópénzzel, mobiltelefonnal, gyűrűvel, italokkal, cigarettával megrakodva távoztak a helyszínről. A rablással összesen 444 ezer forint kárt okoztak, a rendőrség még nyomoz utánuk.

Forrás: Index

image13979

Csorna: “világos üzenet Bajnaiéknak”

80 szavazaton múlt az érvényesség – az 50 települést lefedő csornai országgyűlési választókörzet szavazásra jogosult polgárainak kicsit több mint 25 százaléka járult az urnákhoz vasárnap, tehát épphogy megvolt a szavazás érvényességéhez szükséges megjelenési arány. A Fidesz jelöltje, Gyopáros Alpár győzött, 79,71 százalékkal, második a Jobbik jelöltje, Takács krisztián 10,53 százalékot, az MSZP-s Balogh csaba 4.64 százalékot ért el.

Forrás: MNO

image13979

Részeg sofőr gázolt el három embert

Egy ember súlyos, kettő könnyű sérülést szenvedett, amikor egy ittas autós elgázolt három férfit még vasárnap hajnalban Pakson. A kocsi vezetője megállás nélkül elhajtott, ám hamarosan maga is balesetet szenvedett – közölte a rendőrség hétfőn.
Heisler Judit, a Paksi Rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta, egy személyautó haladt a strand melletti bekötőúton a Gesztenyés utca felé vasárnap hajnalban. A kocsi áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol elsodorta az úttest szélén álló három férfit. A baleset után a kocsi vezetője megállás nélkül elhajtott, majd járművével letért az úttest jobb oldala mellett található füves területre, majd egy garázssor hátsó falának csapódott. A három elgázolt férfi közül egy súlyos, kettő pedig könnyű sérülést szenvedett. Az ittas cserbenhagyó könnyű sérüléssel megúszta. A kocsiban négyszázezer forint kár keletkezett.

Forrás: MNO – TEOL

image13979

Falvak vonat nélkül – levél a miniszternek

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium nyilvánosságra hozta a jövő évi vasúti menetrend-tervezetet. Ebben a Dombóvár-Bátaszék vonalon Kárász-Köblényben, Cikón és Mórágy-Alsónánán nem állna meg a vonat.Utóbbi két település polgármesterei, dr. Ferencz Márton és Garay János levelet intézett a minisztériumhoz, hogy ne szüntessék meg a megállóhelyeket – tájékoztatott dr. Ferencz Márton. A megszüntetés már tavaly felvetődött és a két faluvezető már akkor is tiltakozott, eredménytelenül. Cikóról nincs közvetlen buszjárat Bátaszékre, sem Dombóvár irányába. A falusiaknak – öregeknek, betegeknek is – kilométereket kell gyalogolniuk a szomszédos vasútállomásra.

Forrás: TEOL

image13979

Szász-ruhaköltemények sikere Budapesten

Szász Endre festőművész motívumai elevenedtek meg azon a budapesti divatbemutatón, amelyen első ruhakollekcióját mutatta be Szászné Hajdú Katalin. A művésznő divattervei óriási sikert arattak, Budapest egyik legelegánsabb hoteljében vonultak fel kreációiban az ország népszerű modelljei.

A teljes cikk olvasható: SONLINE

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: