Rövid hírek, 2009. november 24.

Hatos karambol a hatoson

A reggeli órákban a 6-os úton a vasasi elágazó környékén hat gépkocsi ütközött. Egy személygépkocsi valószínű a követési távolság be nem tartása miatt nekiment egy, a vele azonos forgalmi sávban előtte haladó, lassító járműnek. A mögöttük haladó autó vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, és egy szembe jövő autónak csapódott, majd koccant másik két kocsival. A balesetben hárman könnyebben megsérültek.

Forrás: BAMA

image13979

Megverték, majd elgázolták – saját lábán ment a kórházba

Vasárnap este megjelent egy pécsi kórházban egy férfi súlyos sérülésekkel. Az orvos tájékoztatta a rendőrséget. A sértett ugyanis akadozva elmondta, hogy ő egy kocsmában italozott, ott belekötöttek, ismeretlenek, dulakodásra is sor került, majd a kocsmából kilépve valahogy hirtelen az úttestre keveredett, ahol elütötte egy autó. A sofőr látta, hogy felkel, és anélkül, hogy ellenőrizte volna, okozott-e sérülést – elhajtott. Az ügyeletes orvos szerint a férfi sérülését okozhatta a verekedés és a gázolás is.

Forrás: BAMA

image13979

Tízmillió helyett százezerért perelt a móri nyomravezető

A Veszprém Megyei Bíróság szerint igenis nyomravezető a szárligeti Szebenyi István, aki a tarjáni erdőben 2006-ban megtalálta a móri vérengzésnél és a veszprémi postásgyilkosságnál használt fegyvereket.

A bíróság jogerős, másodfokú döntése értelmében Szebenyi jogosult a herendi önkormányzat által felajánlott kétszázezer forintos nyomravezető díj felére, amelyet még a postásgyilkosság után ajánlottak fel.

Ismeretes: a szárligeti férfi fémdetektor segítségével talált fegyvereket, lőszereket a Tatabánya közeli erdőben, de bejelentését először nem vették komolyan, majd egy jelentkező szemtanúnak kifizették a veszprémi gyilkosság után felajánlott tízmillió forintos nyomravezetői díjat (amelyből a posta 6,5 milliót ajánlott fel, a többit a rendőrség és Herend önkormányzata). A kérdésre, hogy miért nem az egész összegért perelt, Szebenyi azt válaszolta: a magas illetékek miatt. Most a jogerős ítélet birtokában már biztosra mehet a következő perben.

Forrás: KEMMA

image13979

Bárdudvarnok: tízmilliót zsákmányolt a betörő

Bárdudvarnok-Mihálypusztán ismeretlen tettes befeszítette egy családi ház ablakát, majd behatolva ékszereket és egy páncélkazettát lopott, amelyben tízmillió forint értékű étékpapír volt. Az ékszerek negyedmillió forintot érnek.

Forrás: SONLINE

image13979

Meghalt a gázoló biciklis: az elgázolt gyalogost elítélték

Másfél év felfüggesztett börtönt kapott gondatlanságból elkövetett emberölés miatt az a 41 éves kaposvári férfi, aki tavaly augusztusban a hőség miatt a kerékpárúton, az azt övező sövény árnyékában igyekezett a helyi nagyáruházba. Hátulról egy kerékpáros nekiment, és olyan szerencsétlenül esett, hogy a kórházban sürgősen elvégzett műtéttel sem tudták életét megmenteni.

Forrás: SONLINE

image13979

Evangélikus egyházmegyei vezetők tanácskozása Pakson

Az esperesi tanács ülésén a fő téma a zsinat munkája, a törvényhozás, a mindennapi egyházi élet struktúrájának átalakítása volt.

A házigazda, Szabó Vilmos Béla esperes elmondta, hogy ezek a kérdések nagyon aktuálisak, hiszen a világ alakulását, változását az egyháznak is követni kell, az egyházi törvények is javításra szorulnak. A módosítások célja a szolgálat jobb ellátása, az egyház hatékonyabb működése, a küldetés jobb betöltése.

Forrás: TEOL

Reklámok

One Response to Rövid hírek, 2009. november 24.

  1. […] A reggeli órákban a 6-os úton a vasasi elágazó környékén hat gépkocsi ütközött… Tovább […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: