Rövid hírek, 2009. november 28.

Kényszerleszállás Gencsapátinál – felborult a kisrepülőgép

Ketten könnyebben megsérültek, amikor szombaton délután kényszerleszállás közben felborult egy kisrepülőgép Szombathely és Gencsapáti között – közölte a rendőrség az MTI-vel.
A repülőgép a szombathelyi repülőtérről szállt fel, egy idő után a pilóta motorhibát észlelt, ezért úgy döntött, hogy a 87-es főút mentén egy szántóföldön kísérel meg kényszerleszállást. A gép már a földön futott, majdnem megállt, amikor valószínűleg a felázott talaj miatt a repülő orra előre billent, a földbe fúródott, átbucskázott és felborult.
A balesetben a pilóta és utasa – mindketten magyar állampolgárok – könnyebben megsérült, a mentők mindkét férfit kórházba szállították.

Forrás: Hírszerző

image13979

Tubes: puskaporos levegő a lokátor körül


A Fővárosi Bíróság jogerős ítélete után immár nincs jogi akadálya annak, hogy elinduljon a most épp a Tubesre tervezett NATO-lokátor építése. A lokátorellenes civilek már az esetleges építkezés fizikai megakadályozását tervezik, míg a baranyai politikusok egységfrontot képeznek a radarépítő kedvében lévő Honvédelmi Minisztérium ellen.

A teljes cikk olvasható: Hírszerző

image13979

Halálos szúrás – késsel vetett véget a vitának

Egy huszonnyolc éves somogyszili férfi késsel halálosan megsebesített Polányban egy szókakozóhelyen egy ugyancsak huszonnyolc éves polányi férfit. A két férfi összeszólalkozott, ekkor került elő a kés, amellyel a román állampolgárságú férfin halálos sebet ejtve zárta le a vitát a somogyszili férfi, majd elmenekült – számolt be Karsay Kornél a nem sokkal éjfél után történtekről.

Tájékoztatása szerint a késelőt a rendőrök rövid időn belül elfogták, kihallgatása szombaton reggel is tartott.

Forrás: Zalai Hírlap

image13979

Prikkel gyilkosság: új tettesek? Váratlan fordulat a tárgyaláson

Érdekes fordulatot vett a mezőszilasi Prikkel Tamás és felesége ellen elkövetett gyilkossági ügy tárgyalása. A II. rendű vádlott benyújtott a Fejér Megyei Bíróságnak egy írásos, nem teljesen új elemeket tartalmazó vallomást.

Idősebb N. József, II. rendű vádlott ebben azt adta elő, hogy a meggyilkolt Prikkel Tamás és felesége halálához nincs köze, ebben a bűncselekményben ártatlan. A házaspár halálát azok az ismeretlenek okozták, akik azon a decemberi napon megjelentek az N. család otthonánál. Az írásos vallomásban a II.  rendű vádlott utal arra, hogy Prikkel Tamással közösen kábítószer ügyletük volt, az áru és a pénz cseréje miatt jelentek meg a csuklyás ismeretlenek az N. családnál, ők végezték ki  a férjet és feleséget is tarkólövéssel, majd betették a Mercedesbe és elvitték a völgybe, ahol felgyújtották az autót a benne lévő két emberrel. A II. rendű vádlottat megkötözték, kivitték magukkal, majd megígértették vele, hogy hallgat a történtekről, ez esetben életben marad. Az új vallomás szerint az ifjú N. József nem is volt otthon, egyik helyszínen sem, később mesélte el neki az apja, mi törént. A II. rendű vádlott ezzel a vallomással együtt bejelentette a bíróságnak, hogy megválik védőjétől.

Forrás: FMH

image13979

Semmit Isten nélkül – a Cozma-könyv bemutatója Veszprémben

Semmit Isten nélkül címmel jelent meg könyv Marian Cozma emlékére, a bemutatón az elhunyt román sportoló édesapja, Petre Cozma, valamint az MKB Veszprém KC vezetősége, szakvezetése és játékosai is megjelentek.

Forrás: FMH

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: