Rövid hírek, 2009. december 4.

Halálos beteg a pécsi ámokfutó?

Halálos betegségéről chatelt nem sokkal tette előtt a pécsi egyetemi lövöldöző: “Meg fogok halni… Senki sem sirat meg, nincs mit vesztenem” – írta egy nappal azelőtt, hogy agyonlőtt egy embert, hármat pedig megsebesített.

A teljes cikk olvasható: http://www.bama.hu/baranya/kek-hirek-bulvar/halalos-beteg-a-pecsi-amokfuto-273747

Elfogták a 14 éves keszthelyi rablólányt

Csütörtökön este, egy akkor még ismeretlen személy a keszthelyi Múzeum utcában hátulról fellökött egy helybeli asszonyt, majd a válláról letépte táskáját és magával vitte.

A bejelentést követően a rendőrség azonnal megkezdte az elkövető felderítését. Az elsődleges intézkedések során a Keszthelyi Rendőrkapitányság járőrei még az este folyamán ellenőrzés alá vontak egy tizenhárom éves keszthelyi lányt, akinek jobb lábán lévő zoknijából előkerült 14 ezer forint. A lány a rendőrök kérdésére  elmondta, hogy a pénzt egy helybeli lánytól kapta, aki azt az este folyamán a Múzeum utcában egy nőtől erőszakkal vette el, melyet ő végignézett.
Nem sokkal később a rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tizennégy éves helybeli lányt, aki ellen – egyidejű őrizetbe vétel mellett – rablás megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Forrás: Zalai Hírlap

Nem rágalmazott a nagykanizsai polgármester

Nem rágalmazott Marton István kanizsai polgármester, amikor a Dél-zalai Vízművel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a cégnél törvénytelenségekre, pénzherdálásra derült fény, ezért a vezérigazgató távozására fog szavazni.

Ezt a megyei bíróság mondta ki pénteken, immár jogerősen. Az első fokú ítéletet még szeptemberben hozta a keszthelyi bíróság, miután Kassai Zoltán, a Dél-zalai  Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója feljelentette a  július 24-ei Zalai Hírlapban megjelent kijelentéséért a polgármestert.

Forrás: Zalai Hírlap

Szent Borbála ünnepe Tatabányán

Tatabánya őrzi a bányászhagyományokat: ma ünneplik Szent Borbála, a bányászok védőszentjének napját. a nyugdíjas bányamérnökökből álló Rozmaringos Bányász Egylet a Kő-hegyen régi bányásznótákat adott elő – némelyiket ők ásták elő a feledés homályából – a gyeekeknek bányatörténeti vetélkedőt rendeztek.

Forrás: KEMMA


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: