Nemzetvédelmi Egyetem: százmilliós sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak

Házkutatást tartanak a katonai ügyészség nyomozói a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE). A sikkasztási ügyben folytatott nyomozás során számítógépeket és iratokat foglaltak le az egyetem hivatalaiból.

Információk szerint százmilliós sikkasztási ügyben folyó nyomozás során szállták meg a katonai ügyészi nyomozók az egyetemet kedden, a déli órákban. A katonai ügyészség mintegy húsz nyomozója folytatja a házkutatást a ZMNE Hungária körúti épületegyüttesében. A nyomozók az egyetemi hivatalokban iratokat és számítógépeket foglaltak le. A rektori hivatal folyosóját kommandós őrzi, míg az ügyészségi nyomozók odabent folytatják a házkutatást. Az egyetem bejáratait civil ruhás nyomozók vigyázzák, az épületbe az eddigieknél is szigorúbb ellenőrzés után lehet csak belépni, illetve onnan kijönni.

Az összehangolt házkutatási akciót hónapokkal korábban kezdett titkos nyomozás előzte meg. A folyamatban lévő házkutatás tényét a Honvédelmi Minisztérium részéről nem erősítették meg, de nem is cáfolták. Érdekesség, hogy egyetem vezetése a múlt héten írt ki új pályázatot a rektori pozíció betöltésére.

Forrás: HVG


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: