Rövid hírek, 2010. február 16.

Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezést

Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések határidejét kedden este tíz óráig – tudta meg az MTI az Oktatási Hivatal elnökétől kedden reggel.

A hétfő esti – informatikai túlterheltség okozta – elérhetetlenség miatt kedden 9 órától 22 óráig újra megnyitják az e-felvételi rendszerét.

Azok a jelentkezők, akik hétfő este nem tudták elküldeni elektronikus jelentkezésüket, azt kedden megtehetik – mondta Bakonyi László, a hivatal vezetője.

Forrás: SONLINE

Egyházasrádóc: szlovák prostik a 86-oson

Hétfő délután egy állampolgár jelezte a rendőrségre, hogy a 86-os főút egyházasrádóci szakaszán két kihívóan viselkedő nő áll az út mellett, akik szexuális szolgáltatás kínálnak. A helyszínre kiérkező rendőrök előállították a két szlovák nőt, majd megtalálták Balogunyomban azt a Mercedest is, amellyel „futtatójuk” közlekedett. A szlovák férfi ellen büntetőeljárás, a nők ellen pedig szabálysértési eljárás indult.

Forrás: vasnepe.hu

Győrszentiván: milliós sikkasztás a menzapénzből

A Kisalföld értesülése szerint a rendőrség nyomozást indított a Váci Mihály Általános Iskola élelmezésvezetője ellen, aki a gyanú szerint több millió forintot sikkasztott az ebédbefizetésekből. Az érintett a lelepleződése után önfeljelentést tett.

Harmincöt éves gyanúsított ügyét vizsgálja a rendőrség, a nyomozás tárgya az, hogy az élelmezésvezető valóban elsikkasztotta-e az általános iskolások ebédbefizetését. Hivatalosan annyit tudni, hogy vélhetően többmilliós tételről lesz szó. Az eljárás egy gyanús élelmiszerrendeléssel kezdődött, amely után az igazgató belső vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat jelentős hiányt tárt fel, az intézményvezető ezért a rendőrségen bejelentést tett; a gyanúsított ezt követően jelentette fel önmagát.

Forrás: Kisafold.hu

Napokkal a hófúvás után – két Győr-Moson-Sopron megei út még mindig lezárva

A hóátfúvások miatti lezárások az útinform reggeli adatai alapján:

Rábapordány–Pásztori – nehezen járható

Mosonmagyaróvár–Várbalog – teljes útlezárás

Egyházasfalu–Szakony – teljes útlezárás

Magyarkeresztúr–Mihály – nehezen járható

A 85-ösön Csorna és Kapuvár között még találkoztunk jégbordákkal.

A Kapuvár Beled szakasz tiszta, ahogy a 86-os főút is. Vas megyében Szeleste és Pófa között jégbordás az út.

Forrás: Kisalfold.hu

Salgótarján: több mint 600 munkanélkülit alkalmaznak

Salgótarjánban az idei közfoglalkoztatási terv keretében 638 tartós munkanélkülit alkalmaz közcélú munkára az önkormányzat 525 millió forintból – erről hétfőn döntött a város közgyűlése.

A közfoglalkoztatásban részt vevő 638 embert többnyire kommunális területen alkalmazzák, de közülük többen civil szervezeteknél és intézményeknél is dolgoznak majd napi 6-8 órában, 7-12 hónapon át. A foglalkoztatásra 525 millió forint áll rendelkezésre, az összeg nagyobb része állami finanszírozás, az önkormányzat 53 millió forintot biztosít a kiadásokhoz.

A 38 683 lakosú Salgótarjánban múlt év végén 3499 volt a nyilvántartott munkanélküliek száma, közülük 449-en pályakezdők. A munkanélküliek 2009 decemberében voltak a legtöbben, a rendszerből is kevesebben kerültek ki, mint a korábbi hónapokban.

A foglalkoztatás célja, hogy az érintettek rendszeres munkajövedelemhez jussanak és legyen esélyük visszakerülni a nyílt munkaerőpiacra – mondta az előterjesztő, Eötvös Mihály (MDF) alpolgármester. Azoknak, akik életkoruk, egészségi állapotuk vagy élethelyzetük miatt nem tudnak munkát vállalni, továbbra is a rendszeres szociális segély jelenti az egyedüli megélhetési forrást.

Forrás: HVG

Kés és gázpisztoly: mozgalmas éjszaka Komlón

Az egyik esetben egy nemrég Angliából hazatért fiatalember berontott az egyik ismerősének családi házába az újtelepi városrészben vasárnap este, majd felindultságában tárgyakat kezdett dobálni, végül egy kést is előrántott. A hadonászás során senki sem sérült meg, a fiatalembert, aki feltehetően idegösszeomlást kapott, a pécsi idegklinikára szállították.

A város másik felében ezután egy családi veszekedéshez hívták a rend őreit. A körtvélyesi társasházban egy apa és fia kezdett vitába, majd miután a fiú kiszaladt a lépcsőházba, az ittas apa utána eredt és rálőtt egy gázpisztollyal. Sérülés itt sem történt, a rendőrség vizsgálja az esetet.

Forrás: BAMA

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: