A vis maior keretből segítenek a pécsi színházon

A pécsi önkormányzat megpróbálja a vis maior keretből finanszírozni a Pécsi Nemzeti Színház biztonságos működtetéséhez feltétlenül szükséges eszközök beszerzését.

A városi kulturális bizottság elnöke, a Fidesz pécsi vezetője, Révész Mária kiemelte: az elmúlt napokban a Pécsi Nemzeti Színházban történt műszaki problémákkal kapcsolatban csütörtökön vizsgálatot kezdeményezett, a teátrum vezetőségével pedig a létesítmény biztonságos működtetéséről egyeztetett, és – mint mondta – az önkormányzat megpróbálja az ehhez szükséges eszközök beszerzését vis maior keretéből finanszírozni.

“Nem életveszélyes a Pécsi Nemzeti Színház állapota” – szögezte le Révész Mária. Simon István, a teátrum igazgatási igazgatója az MTI-nek azt mondta, a technika évek óta állandó karbantartást igényel. Az önkormányzatnak a színház állapotáról készített 2008 márciusi felmérése szerint 1,5 milliárd forint kellene a felújításhoz. Megjegyezte: a technika olyannyira elavult, hogy a vezérlőpult például 1987-ben készült, és bizonyos alkatrészeket már nem is gyártanak hozzá.

Az igazgató hangsúlyozta: nem tesz jót a színháznak a bizonytalan gépészet, bár eddig “csak” egy előadáson hagyta cserben a színészeket a technika. Most napi 17 órát működik a színház, és kétséges, mi lesz a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) idején, amikor napi 24 órás szolgálat lesz. Simon István szerint nem lehet sokáig odázni a színház felújítását, azért sem, mert építészeti szempontból is akad hiányosság: az ingatlan beázik, a Színház tér felőli külső erkély pedig már oda van fogatva a falhoz, és legfeljebb egy évet bír még ki.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.hirszerzo.hu/cikk.nem_eletveszelyes_-_a_vis_maior_keretbol_segitenek_a_pecsi_szinhazon_.140817.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: