Politikai nyomás a BKV-n – Fuzik videóval bizonyít

A Magyar Nemzet értesülései szerint kép- és hangfelvételekkel tudja bizonyítani a BKV – előzetes letartóztatásban lévő – volt informatikai igazgatója, hogy gyanús politikai kérések érkeztek a közlekedési cég vezetéséhez. A nagypolitikai befolyást alátámasztja Balogh Zsolt volt vezérigazgató ügyvédjének véleménye, aki szerint a védencét komoly nyomás érte “felülről”.

Szinte naponta érkeznek olyan hírek, amelyek újabb és újabb szálakra derítenek fényt a BKV-botrányban. Az elmúlt napokban több olyan vélemény és hír látott napvilágot, amelyek alapján valószínűsíteni lehet, hogy a fővárosi közlekedési cég több esetben közvetlen politikai nyomásra döntött.

A Magyar Nemzet pénteken azt írta, hogy az előzetes letartóztatásban lévő volt informatikai igazgató, Fuzik Zsolt állítólag kép- és hangfelvételeket készített a gyanús ügyekben érkező politikai kérésekről. A lap szerint ezekre a bizonyítékokra azért volt szüksége, hogy a gyanús ügyek kirobbanása után saját maga érdekében vádalkut ajánlhasson fel. A rendőrség végül február 3-án fogta el Fuzik Zsoltot, aki december közepe óta szökésben volt.

Az InfoRádió kereste a BKV-t, a cég azonban nem kívánta sem megerősíteni, sem kommentálni sem az értesüléseket.

A lap megjegyzi, hogy Fuzik Zsoltnak komoly szerepe volt annak a 28 millió forintos szerződésnek a megkötésében, amelyet a nyomozók két hónapja foglaltak le a cég székházában.

A közvetlen politikai kéréseket alátámasztja a volt vezérigazgató, Balogh Zsolt ügyvédjének véleménye. Bárándy György azt mondta, bizonyítékai vannak arra, hogy a védencét politikai nyomás érte a BKV-nál.

A teljes cikk itt olvasható: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-334842


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: