Rövid hírek, 2010. március 9.

Zalában árokba borult egy nitrogénszállító tartálykocsi

Kedd délután a 74-es főúton, Zalaegerszeg és Egervár között árokba borult egy nitrogénszállító kamion. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljesen lezárják.

Sérülés nem történt, a helyszínen a Zala Megyei Kataszrófavédelmi Igazgatóság munkatársai intézkednek.

A rendőrök a nagypáli elágazónál, illetve a külsőkórházi átkötőútnál terelik el a forgalmat – értesítette portálunkat Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-nek elmondta: a folyékony nitrogént szállító jármű tartálya nem sérült meg, de várják azt a másik tartálykocsit, amibe a szállítmányt átfejthetik. A járműszerelvényt csak ezt követően tudják kiemelni az árokból.

Az ügyeletes hozzátette: nem veszélyes anyagról van szó, így komolyabb óvintézkedésre nincs szükség a környéken.

Forrás: zalaihirlap.hu


Pécs: kerékpárversenyzőnőt sodort el a 78 éves sofőr

Hetvennyolc éves sofőr sodort el egy kerékpáros versenyzőnőt Pécsett a belvárosban hétfőn, majd megállás nélkül elhajtott.

Az autós nem tartott elég oldaltávolságot, fellökte a visszapillantó tükrével, majd megállás nélkül elhajtott. Többen is látták az esetet, felírták az autó rendszámát, a rendőrök így tudták azonosítani és elfogni.

A sofőr azt mondta, semmit sem látott, még azt sem vette észre, hogy behajlott a visszapillantó tükre. A versenyzőnek nem esett baja, elszakadt a ruhája és meggörbült a kerékpárja. A sofőr ellen cserbenhagyás miatt indult eljárás.

Forrás: BAMA

Toborzás közben vitték el a munkaközvetítőt

Előállítottak a hétvégén az egyik pécsi hotelből egy férfit a rendőrök, aki éppen toborzó előadást tartott, spanyolországi álláslehetőségekre keresve embereket. Csalás gyanúja miatt indult eljárás.

Az ügyben a debreceni rendőrök nyomoznak. A Debreceni Városi Rendőrkapitányság nyomozója, Fülöp Norbert elmondta, azt követően indítottak csalás gyanúja miatt eljárást, hogy a közelmúltban több károsult tett bejelentést náluk. Debrecenben – szintén egy hotelben – ugyancsak külföldi munka ígéretével toboroztak embereket. Ott németországi munkát kínáltak az előadók. A jelentkezőktől harmincezer forintos regisztrációs díjat kértek a közvetítők. Miután az érintettek kifizették az összeget, a toborzókat már sehol nem tudták elérni, sem telefonon, sem személyesen, s természetesen a munka is elmaradt, azaz futhattak a pénzük után.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.bama.hu/baranya/kek-hirek-bulvar/toborzas-kozben-vittek-el-a-kozvetitot-291816

Kigyulladt egy kaposvári családi ház, este kilenckor az oltás még nem fejeződött be

Lángokban áll egy kaposvári családi ház, a helyszínen ezekben a percekben is dolgoznak a tűzoltók. – tudósít a Sonline.

– Kigyulladt egy kaposvári családi ház kedden este fél nyolc körül. Lángokban áll a Cseresznye utcai egy szintes épület tetőzete – tájékoztatták a Sonline.hu-t.

A bejelentés szerint senki sem tartózkodott otthon – közölte a Sonline.hu szerkesztőségével a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. A tetőzet kétharmada ég, azt persze még nem tudni, hogy mi okozhatta a bajt. A kaposvári tűzoltók nagy erőket mozgósítottak. Három járművel vonultak a helyszínre, a beavatkozást pár perccel ezelőtt kezdték el. – írja a somogyi hírportál.

Helyszíni tudósítónk szrint a lángokat már sikerült megfékezni, a tűzoltók jelenleg a tetőszerkezet izzó részeit hűtik, és a műszaki mentést végzik.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: