Időjárás-előrejelzés 2010. március 13-19.

Csakazértis tavasz... Fotó: Földvári

Csakazértis tavasz... Fotó: Földvári

Este változóan, északon és keleten helyenként továbbra is erősen felhős lesz az ég, de inkább csak az északkeleti megyékben fordulhat elő elszórtan zápor, hózápor. A Kisalföldön időnként erős, a középső országrészben élénk lesz az északnyugati szél. Késő este 1, 6 fok várható. Hajnalban a +1, -4 fokra hűl a levegő, de délnyugaton helyenként ennél is hidegebb lesz.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható. Az időnként erősen megnövekvő felhőzetből eleinte északon, később elszórt jelleggel fordul elő futó zápor, hózápor. Sokfelé megerősödik, sőt a Kisalföldön viharossá fokozódik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul.

Hétfőn a rövid napos időszakok mellett gyakran borul be az ég, és főként északon valamint keleten fordul elő futó zápor, hózápor, sőt néhol kisebb havazás sem kizárt. Erős marad az északnyugati szél. Csupán 3, 8 fokra melegszik a levegő.

Kedden reggel még sokfelé előfordulhat hózápor, kisebb havazás. Később a változó felhőzet mellett néhány órára kisüt a nap, és már csak elvétve fordul elő futó hózápor. Az erős, időnként viharos északnyugati szélben 3, 8 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szerdán az ország északkeleti részén még előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék. Máshol kevesebb lesz a felhő, néhány órára kisüt a nap. Megélénkül, helyenként megerősödik a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Csütörtökön az ország északi és keleti vidékén jobbára borult lesz az ég, arrafelé szitálás, kisebb eső sem kizárt. Délen és nyugaton néhány órára kisüt a nap, és igazi tavaszi hangulata lesz az időjárásnak. A helyenként megélénkülő délnyugati szél mellett jobbára 7, 12 fokra melegszik fel a levegő, csak északkeleten lesz ennél hűvösebb.

Pénteken tovább erősödik a nappali felmelegedés. A változó felhőzet mellett általában néhány órára előbukkan a nap. Csupán északkeleten maradhat tartósan szürke az idő, ott kisebb eső is előfordulhat. Megélénkül a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 8, 13 fokot.

Forrás: Ozone Network

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: