Elképesztő pazarlás folyt Pécsen

Évi 3.3 milliárd forint megtakarítás érhető el a városi intézmények átszervezése révén – közölte az átvilágítások eredményét ismertetve Páva Zsolt. A polgármester szerint teljes átalakítás kell, a városháza sem maradhat ki.

– Önmagunkon, a városházán kezdjük a spórolást, a polgármesteri hivatal mellett pedig leghamarabb a Pécs Holdingnál és az EKF Menedzsmentközpontnál lesznek változások, feltéve persze, ha ahhoz a közgyűlés is hozzájárul –  jelentette be sajtótájékoztatón Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere.

A napokban ugyanis befejeződött Pécs teljeskörű gazdasági átvilágítása. Dr. Szebellédi István igazságügyi könyvszakértő, Páva Zsolt tanácsadója kiemelte: a 3500 oldalas szakértői anyagból kiderül, elképesztő pazarlás folyt Pécsett, a városi intézményekben. Ez alatt elsősorban párhuzamos feladatellátásokat, kaotikus gazdálkodást értenek. Ám ha a szükséges, javasolt átalakításokat végrehajtja a városvezetés, akkor Pécs nagyjából egy év alatt mintegy 3,3 milliárd forintot takaríthat meg – majd annyit, amennyi a város idei költségvetési hiánya.

Szebellédi István szerint a 3,3 milliárd forintot nagyjából azonos arányban lehet megtakarítani elbocsátásokkal, átszervezéssel és összevonással illetve szabálytalan számlák ki nem fizetésével. Merthogy ilyenekre is bukkantak, ám feljelentést valószínűleg nem kell tenni. Az elbocsátásokról pontos számadatot nem lehet meghatározni, és azt sem, melyik szférát érintené leginkább – arányokról lehet csak beszélni. Így kimondható: a hatezer pécsi közalkalmazott kevesebb mint öt százalékát, azaz majd háromszáz álláshelyet érinthetnek a tervezett leépítések.

A teljes cikk itt olvasható:http://w3.bama.hu/baranya/kozelet/elkepeszto-pazarlas-folyt-pecsen-293318


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: