Feljelentés a pécsi főtér botrányos felújítása ügyében

Rendőrök jártak a pécsi városházán, miután a Széchenyi tér negyedéve csúszó felújítása ügyében büntetőfeljelentés érkezett az ügyészséghez, amely kapcsán feljelentéskiegészítést rendelt el. Pécs főterének decemberre kellett volna elkészülni, de a legfrissebb hírek szerint még májusban is építik, miközben a kivitelező Bayer-centernek eddig egy fillér kötbért sem kellett fizetnie. A városvezetés egyetért az ellene folyó nyomozással.

Többek között a kivitelezés gyenge minősége és egyben hűtlen kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést információink szerint Pécs főterének felújítása ügyében, amely a legnagyobb horderejű a város közterület megújítási programjából. A térnek december végén kellett volna elkészülnie, ám mai napig nincs pontos határidő a munkálatok végére.

A rendőrségen érdeklődésünkre nem tudtak bővebb felvilágosítást adni: az MR1 információi szerint a nyomozók a városházán gyűjtötték össze az ügyészség által elrendelt feljelentéskiegészítéshez szükséges iratokat, ennek tényét Papp Judit főjegyző is megerősítette. A Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója Ruzsa Csaba azt közölte, hogy a központ együttműködik a hatóságokkal.

Az önkormányzat sajtóközleményt adott ki, amelyben kijelentik: támogatják a nyomozást. A városvezetés álláspontja szerint kész helyzetet örököltek, hiszen a közbeszerzési eljárások még az előző szocialista városvezetés alatt indultak el. Mindez persze nem ad magyarázatot a kötbértől való eltekintésre, amely már Páva Zsolt idejében történt.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.hirszerzo.hu/cikk.pecsi_bkv-ugy_-_feljelentes_a_foter_botranyos_felujitasa_ugyeben.144772.html


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: