Kaposvári Egyetem: nem választották újra Babinszkyt

Miután Babinszky László, a Kaposvári Egyetem jelenlegi rektora, a posztra kiírt pályázat egyetlen jelentkezőjeként nem kapta meg a szükséges számú voksot, az egyetem várhatóan áprilisi szenátusi ülése dönt az újabb rektori pályázat kiírásának szövegéről.

Babinszky Lászlónak 2010. június 30-ig szól a megbízatása, addig teljes jogkörrel rendelkezik. Ha eddig az időpontig nem sikerül új vezetőt kinevezni a campus élére, akkor az egyetem szentárusa dönt arról, melyik rektor-helyettest bízza meg azzal, hogy ügyvezetőként ellássa a rektori teendőket az új vezető kinevezéséig.

A Somogyi Hírlap értesülései szerint a szenátusi ülésen Repa Imre, az egyetem általános rektor-helyettese több mint fél órás előadásában adott hangot elégedetlenségének a rektor teljesítményével kapcsolatban. A lap csütörtöki számában kitért arra is, hogy a 29 voksból a hallgatóság 8 fölött rendelkezik, és a választás előtt egy honlapon megjelent értékelés utalt arra, hogy Babinszky újraválasztását a hallgatói frakció egységes nem szavazata fúrhatja meg. A hallgatói önkormányzat egyik vezetője az MTI megkeresésére elzárkózott a nyilatkozattól a többi HÖK tag nevében is, mondván, titkos szavazáson mindenki a saját belátása szerint szavazhatott.

Az MTI megkeresésére Babinszky László jelezte, egyelőre nem kíván nyilatkozni. Titkárnőjének tájékoztatása szerint hosszabb távra szabadságra ment.

Repa Imre az MTI-nek kifejtette, az egyetem dolgairól nem nyilatkozhat, mert a szabadságra távozó rektor a helyettesítésével Kovács Melinda tudományos rektorhelyettest bízta meg április 13-ig. A rektori pályázattal kapcsolatban elmondta, valóban kritikával illette Babinszky László pályamunkáját. Hozzátette, hogy ugyan sok mindenben egyezik a véleménye a rektor programjával, de az alapvető prioritásokban és a főbb stratégiai elemek tekintetében eltér az álláspontjuk. Példaként említette, hogy 2006-tól a Kaposvári Egyetem a hallgatóinak közel 50 százalékát elveszítette (5120-ról 2900-re csökkent a diáklétszám), akiket szerinte minél előbb, és minden áron vissza kell szerezni.

Forrás: Galamus.hu

A kaposvári hallgatók ülősztrájkra készülnek


A megbuktatott rektor szabadságra ment • Számos oktató és az általános rektorhelyettes a diákok pártját fogta.

A Kaposvári Egyetem hallgatói önkormányzata ellen lejárató kampány indult, mert állítólag ők buktatták volna meg az eddigi rektort. Erre semmi bizonyíték nincs. Eközben a bukott vezető szabadságra ment, és nem általános helyettesére, Repa Imrére, hanem egy másik rektorhelyettesre ruházta át a vezetői feladatokat.

Forrás: MNO


Reklámok

One Response to Kaposvári Egyetem: nem választották újra Babinszkyt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: