MSZP-botrány a visszalépések miatt – Szili nem kapott szót

Éles vita robbant ki a szocialista párt vezető testületeiben arról, hogy visszalépjenek-e az MSZP jelöltjei LMP-s riválisaik javára a második forduló előtt. Négy szocialista képviselő ugyanis visszalép Zugló egyik körzetében, Csepelen, Terézvárosban és VII-VIII. kerület egyik köreztében.

A párt Országos Választási Bizottsága (OVB) és az elnökség együttes ülésén, ahol meghívott vendégek, Katona Béla és Szili Katalin is részt vettek, újra kialakult a jelenlegi pártvezetés hívei és a “gyurcsányisták” közötti törésvonal, ami részben Budapest-vidék ellentétet is jelent.

Összességében elmondható: Gyurcsány (zömmel vidéki) támogatói kategorikusan ellenezték az egyoldalú visszalépéseket, mondván: sem a két párt elmúlt évekbeli politikája, sem szavazótáboruk nem tekinthető “összeilleszthetőnek”. Lendvai Ildikó és Kiss Péter, valamint a budapesti MSZP elnöke, Burány Sándor ezzel szemben azzal érveltek, hogy ez a lépés “zavazba hozhatja” az LMP-t és “világossá teheti” közvélemény előtt, hogy a parlamentbe frissen bejutott pártot “terheli a felelősség a Fidesz esetleges kétharmadáért”.

Forrás: Hírszerző

Kertszobrászati kiállítás

Kertszobrászati kiállítás


Kis színes, de jellemző mozzanat, hogy Szili Katalin nem kapott szót az OVB és az elnökség együttes ülésén, ezért még a döntés előtt távozott a helyszínről. A Lendvai Ildikó által előterjesztett javaslatot BuránySándor, Kiss Péter és Szekeres Imre támogatták. A vita során az egyoldalú visszalépések ellen volt Ficsor, Molnár Csaba, Ujhelyi, Botka, valamint a budapesti MSZP-vezetők közül Katona Béla és Hiller István.

Ám úgy tűnik, teljesen feleslegesen harcoltak az ellenzők, a szavazás ugyanis meglehetősen érdekesen alakult. Külön szavaztak az OVB-ben és külön az elnökségben. A javaslatot támogatók viszont mindkét szerevezetben ott ültek, míg az ellenzők vagy itt, vagy ott.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: