Szombathely: szórólapok koldusoknak

A koldulás szabályairól felvilágosító kampányt indít a rendőrség Szombathelyen, az érintetteket szórólapokon tájékoztatják – közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferenseközleményében azt írta: a koldulás önmagában nem bűncselekmény, de az utóbbi időben sajnálatos módon Szombathely belvárosában is megszaporodott a kéregetők száma.

A koldusok leszólítják a járókelőket, pénzt kérve tőlük hozzájuk szegődnek, vagy éppen házról házra, lakásról lakásra járva kéregetnek. Ez a magatartás azonban már – mint az lakossági bejelentésekből is kitűnik – zavarja az állampolgárokat – fogalmazott az alezredes.

A jelenséget önmagában a rendőrség megoldani nem tudja, de a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya elkészített egy olyan szórólapot, amely egyebek mellett a koldulás szabályait is tartalmazza.

Ezt pedig a jövő héten egy közrendvédelmi akció keretében fogják kiosztani az érintettek között a rendőrök – tájékoztatott Szalai Ferenc.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: