Rövid hírek, 2010. május 3.

Vizsgálat a berhidai kmb-s ellen

Parancsnoki kivizsgálást rendelt el a várpalotai rendőrkapitány azzal a berhidai körzeti megbízottal szemben, akit a TV2 vasárnap esti Tények műsorában egy fiatalember megverésével hoztak összefüggésbe – mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A TV2 műsorában elhangzott, hogy a berhidai fiatalember cserepes virágot lopott, emiatt egy rendőr őt kivitte az erdőbe, s ott megverte. A megvert férfi később barátaival felkereste a rendőrt, a szóváltásukról hangfelvételt készített.

Váradi Piroska szerint a berhidai férfi a TV2-höz juttatta el a felvételt. A szóvivőt arról kérdezték vasárnap délután a tévések, hogy a rendőrség mit tesz ilyen esetekben.

A TV2-nek adott nyilatkozata szerint – miként azt az MTI-nek is elmondta – az illetékes várpalotai rendőrkapitány parancsnoki vizsgálatot rendelt el az ügyben, de a hangfelvételt még nem ismerik, s a történtek egyelőre nem ismeretesek előttük.

Váradi Piroska hétfőre ígért részletesebb tájékoztatást az MTI-nek.

Forrás: NAPLO-ONLINE

Badacsony: súlyos sérüléseket szenvedett a szakadékba zuhant  kaposvári fiatalember

Szakadékba esett és súlyos sérüléseket szenvedett az a kaposvári fiatalember, aki május elsején Badacsonyban keresett kikapcsolódási lehetőséget.

Három barátja túl veszélyesnek ítélete a terepet és visszafordult. Ő két ismeretlennel továbbment, és tisztázatlan körülmények között egy kb. 25 méter mély szakadékba zuhant. A sérült férfit a badacsonytomaji tűzoltók, a mentősökkel és rendőrökkel közösen hozták fel, alpintechnika alkalmazásával.

A férfit végül nem kis erőfeszítések árán, vákuumágyon tudták lehozni a Kisfaludy ház parkolójáig. Kiderült, hogy súlyos sérüléseket szenvedett, belső vérzésekkel és nyílt lábszártöréssel szállították a kórházba.

A teljes cikket fotókkal, itt találhatjuk: http://www.naplo-online.hu/cimlapon/20100501_szakadekba_zuhant_badacsony

Éjszakai kórházfoglalás Tapolcán

Tapolca – Az április harmincadikáról május elsejére virradó éjszakán Császár László polgármester és a tapolcai képviselő-testület több tagja, valamint Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselő táblacserével indította a működtető-váltást a kórházban.

Az akció pontban éjfélkor kezdődött a létesítmény bejáratánál.

Április 30-án éjféltől a tapolcai önkormányzat nonprofit kft.-je működteti a kórházat, ugyanis dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter aznap délután katasztrófahelyzetet hirdetett a folyamatos működés érdekében.

A teljes cikk, fotóval, videóval itt olvasható: http://www.naplo-online.hu/cimlapon/20100501_tapolca_korhazatvetel


Autóbuszbaleset a 8-ason Székesfehérvárnál

Székesfehérvár határában a 8-as úton Fehérvár felé három, gyerekeket szállító autóbusz közlekedett. Egy személyautó vélhetően egy fékezés miatt belerohant az utolsó autóbusz hátuljába szombaton.

Az autó első utasülésén utazó nő súlyos fejsérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították. A buszon utazóknak nem esett baja. A másik két autóbuszra szálltak át az utasok.

Képriport itt: http://www.fmh.hu/cimlapon/20100501_buszbaleset_8as_ut

A bezárt vasútvonalak újra megnyílhatnak

A Komárom-Székesfehérvár és az Almásfüzitő-Eszetrgom vasútvonal még az idén újranyithat – írta a Vasárnapi Hírekre hivatkozva az Origo.hu. A lap a Fidesz közlekedési szakpolitikusával, Fónagy Jánossal készített interjút.

Hat olyan vasútvonalat sorolt fel a Vasárnapi Hírek, amelyeken hamarosan újraindulhat a vasúti közlekedés. A fideszes Fónagy János elmondta a lapnak, hogy az új kormány valóban tervezi az újranyitást azokon a vonalakon, ahol műszakilag ezt gyorsan végrehajthatják. A Komárom és Székesfehérvár közötti vasútvonal az egyik legesélyesebb – írja az Origo.hu.

Forrás: KEMMA

Kiégett a szombathelyi börtön dolgozóit szállító busz az M=-esen

Budapestről Szombathely felé tartott csütörtökön délután a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézet dolgozóit szállító busz. Martonvásárnál a motortérben tűz keletkezett, s a jármű kigyulladt az M7-es Balaton felé vezető oldalán.

A busz a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézet dolgozóit szállította, összesen tizenkét főt. Közülük szerencsére senki sem sérült meg, ám a busz – amelyet először poroltóval próbáltak oltani – teljesen kiégett.

Képek a balesetről: http://vasnepe.hu/cimlapon/20100429_kigyulladt_busz_az_autopalyan


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: