Százhúsz millió forintos adócsalás Baranyában

A Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala adócsalás bűntette elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy baranyai cég vezetői ellen. – tájékoztatta a TEOL.hu-t dr. Bús Szilvia, a vámhatóság regionális szóvivője.

A társaságot 2008 nyarán – a vámhatóság szerint minden bizonnyal adóelkerülés céljával – hozták létre olyan személyek, akik a nyomozók számára már korábbról ismertek voltak. A gazdasági társaság a megalakulását követően több dél-dunántúli vállalkozás – köztük Tolna megyei cégek – részére állított ki számlákat építőipari jellegű munkákról.

Adófizetési kötelezettségének azonban nem tett eleget a cég, ily módon közel 120 millió forint adóhiányt halmozott fel. A nyomozók egy időben hat helyszínen végeztek házkutatást és lefoglalást, ennek eredményeként bűncselekmény bizonyítására alkalmas okmányok kerültek elő. A bizonyítékok értékelését követően felvetődött a gyanúja annak, hogy az állítólagos munkákat megrendelő cégek nem létező gazdasági eseményekről állítottak ki hamis számlákat, melyből csökkentették a legális bevételeikből fizetendő ÁFÁ-t.

A vámnyomozók az érintett cég vezetőit gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmények elkövetését elismerték, ezért őrizetbe vételükre nem került sor. Valószínűsíthető, hogy az eljárás során a gyanúsítottak köre tovább fog bővülni.

Forrás: TEOL


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: