Pécs: hat autó szakadt a patakba

Hat parkoló autó alatt beszakadt az úttest Pécsett, a Május 1. utcában – számolt be a Független Hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója. Az autók a Meszes-patak medrébe estek, személyi sérülés nem történt.

Az egész utca szélességében ömlik a Meszes-patak Pécsett, miután egy közeli áteresz felgyülemlett hordalékkal, emiatt a víz egy tározóba folyik, ami viszont nem tudja megtartani a csapadékot, ami a túltelített patakmederbe ömlik.

A teljes utcaszélességben hömpölygő víz jelentős károkat okozott: egy autót felborított az ár, egy kisteherautót keresztbe fordított, egy építési törmelékekkel teli konténert pedig szintén elsodort a víz. Egy villanyoszlop is kidőlt, miután a víz teljesen kimosta a betonaljzatát, a villanyvezetékek leszakadtak, ezért több házban a környéken nincs áram.

A hatalmas víz a 6-os út pécsi szakaszán is lelassítja a forgalmat: a Zsolnay úton csak lépésben lehet haladni, itt több koccanásos baleset is történt.

Pécsett másutt is gondot okoz a sok csapadék. A város nyugati szélén lévő Páfrány utcában az illegálisan elhelyezett szemét miatt nem bírta elvezetni a csapadékot az árok, ezért a környéken 40 centis víz öntött el több garázst. Éger-völgyben a megáradt patak okoz gondot.

Az Ágoston téren időközben normalizálódott a helyzet: itt hétfőn le kellett zárni a teret a Mecsekről lezúduló víz miatt. Hétfőn több utcát is elöntött a víz: a Magtár utcában, a Pipacs utcában és a Kopács utcában kellett lakókat kitelepíteni, ők még nem térhettek vissza otthonukba.

A Pécshez közeli Kozármislenyben egy vályogház dőlt össze, a benne lakó idős asszony könnyebb sérülést szenvedett, rokonoknál szállásolták el.

Forrás: Hírszerző


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: