Árva fióka költözik a darányi netgólyák fészkébe

Árván maradt fiókát költöztetnek a darányi sztárgólyák fészkébe. Gólyáknál még nem próbálkoztak efféle adoptálással, de a szakemberek bíznak a sikerben.

A kísérletről hírt adó Somogyi Hírlap írásában arról is beszámol, hogy a darányi gólyapár a nagy esőzések miatt nemrég vesztette el egyik fiókáját, jelenleg mindössze egyetlen utódot nevel, amelyet a rajongók Hópihének neveztek el.

Az adoptálással esélyt adunk az árván maradt fiókának a normális életre, s Hópihének ismét lesz testvére – nyilatkozta a lapnak Horváth Zoltán, a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársa.

A szakembereknek ragadozó madarakkal már van tapasztalatuk ezen a téren, gólyáknál azonban még nem próbálkoztak hasonlóval.

A gólyáknál az is előfordul, hogy ha kevés az élelem, a mama megöli a fiókáját és kihajítja a fészekből – mondta Horváth Zoltán, hozzátéve: ettől most nem kell tartani, mert bőséges táplálékhoz jutnak.

A Somogy megyei település gólyáinak életét több tízezren figyelik világszerte az interneten, Ausztráliából, Mikronéziából is vannak rajongói a dél-somogyi webgólyáknak. A népes rajongótábor naplót vezet a fészek eseményeiről, ügyeletet tart, s egész iskolák kísérik figyelemmel a madarak életét.

Ön is megfigyelheti a darányi gólyákat, ha a Dunántúli Élet jobb oldali csíkjában a gólyaképre kattint!

Forrás: Info Rádió


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: