Borsodi árvízkárosult gyerekek a fonyódligeti táborban

Heintz Tamás országgyűlési képviselő (FIDESZ) beszámolója

A Fonyódligeti gyermektáborban nyaraltak azok a Borsod megyei fiatalok, akiknek otthonát az árvíz megrongálta. A táborozást a Fidesz női tagozata fogta össze, a táborozást féláron a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila ajánlotta fel. A “félárat” a Parlament Fidesz frakciójának polgármesterei, megyei közgyűlési elnökei adták össze.Az én feladatom az állandó orvosi ügyelet megszervezése, illetve szabadidős programok megszervezése volt. Így jutottam el Szita Károlyhoz,  Kaposvár MJV polgármesteréhez, aki a Virágfürdőben biztosított szórakozási lehetőséget a gyermekeknek, és még ebédet is kaptak. Az egyik bevásárlóközpontban működő mozi felajánlásaként gyermekműsorral várták a fiatalokat. A kaposvári utazást a KTV Zrt által biztosított csuklós autóbuszokkal bonyolítottuk le, melynek jutányos költségeit a kaposváriak adták össze.

Kaposvár éléskamrájának, a Kaposvári Nagypiacnak őstermelői, árusai, egyszerű idős emberek adakoztak, ugyanígy tettek a Liget otthon gondozottjai és munkatársai, valamint számos magánszemély és vállalkozás. Így vált lehetővé az utazás,melyre június 16-án szerdán került sor.
Másnap, a fonyódligeti sajtótájékoztató előtt arra a kérdésemre, hogy szeretik-e a vizet – hangos örömrivalgás volt a felelet, hála sokak segítségének és az előző napi Virágfürdő-beli élményeknek. Csak néhányuknak jutott eszébe, hogy tulajdonképpen nem mindig szeretik a vizet, főleg, ha otthonukat önti el.
Talán elfelejtették egy-két órára azt, hogy mekkora bajból érkeztek hozzánk, s ebben a példás összefogásban ott rejlik sok-sok kaposvári ember szeretete is!

Forrás: kaposvarihirlap.wordpress.comheintztamas.fidesz.hu

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: