Elkészült a Devecsert és Kolontárt védő gátrendszer

Elkészült Devecsert és Kolontárt védő gátrendszer, így újabb katasztrófa nem következhet be – közölte az InfoRádióval az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A kármentesítési szóvivő arról számolt be, hogy nyugodtan telt az éjszaka a vösösiszap által érintett területeken, a sérült kazettán újabb változás nem tapasztalható. Dobson Tibor hozzátette: a hétvégére már visszaköltözhetnek a lakók Kolontárra.

____________________Hirdetés_____________________________

Karácsonyi ajándékot keres? - Itt megtalálja!

_____________________________________________________

A hétvégére visszatérhetnek a kiköltöztetett lakók Kolontárra a vörösiszap-katasztrófa után – közölte reggel az InfoRádióval a kármentesítési szóvivő. Dobson Tibor elmondta, hogy jelenleg még kilencszázan vannak távol lakóhelyüktől. Azt még nem tudni, hogy hány házat kell majd lebontani, de számuk várhatóan több tíz lesz.

Az éjszaka munkákkal, de nyugodtan telt – számolt be róla Dobson Tibor. A szóvivő kiemelte: nem tapasztalható újabb változás a sérült kazettán a tározónál végzett legfrissebb ellenőrzések alapján. A térségben immár a helyreállítási, kárfelmérési és mentesítési tevékenység a hangsúlyos – tette hozzá.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt közölte, hogy anyagos földből elkészült a Kolontárt és Devecsert védő gátrendszer, így újabb tragédia nem történhet. A töltéseket a földmunkák után dolomittal, zúzott kővel, murvával erősítik meg.

A cikk itt folytatódik: http://magyarelet.wordpress.com/2010/10/13/elkeszult-a-voros-iszap-elleni-gatrendszer/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: