Tele a Balaton, teljes kapacitással dolgozik a DRV

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt több mint egy hete küzdenek a DRV szakemberei csatornakiöntésekkel a Balaton körül. A leginkább veszélyeztetett települések a múlt heti állapotokhoz képest is rosszabb helyzetben vannak. A Balaton egyre növekvő vízmagassága, a föld felső, vízelvezető rétegének és a csatornák telítettsége miatt a felgyülemlő belvíz az alacsonyan fekvő területekről már képtelen elfolyni. Balatonmáriafürdő és térségében a DRV a hibaelhárítási munkákhoz, a készenléti egységek mellett, a körzethez tartozó teljes állományát bevetette.

Különleges gépjárművekkel, szippantó autókkal és korszerű mélyszívókkal szivattyúznak a Balaton környékén, a múlt heti csapadékmennyiség miatt növekvő belvíz nyomán, a csatornakiöntésekkel sújtott településeken. A legrosszabb helyzetben a tó déli partjának alacsonyan fekvő települései vannak. Balatonmáriafürdő és környékén az átlagosnál csaknem fél méterrel magasabb Balaton már nem tudja befogadni a csapadék elvezető rendszerekből érkező, nagymennyiségű vizet. A helyzetet súlyosbítja, hogy az illegális csapadékbekötések miatt, a kizárólag szennyvíz elvezetésére épített rendszerbe nagymennyiségű csapadék került. A napi átlagosan 3 500 köbméter szennyvíz helyett most naponta 15 ezer köbméter csapadékvízzel kevert szennyvizet dolgoz fel a kéthelyi szennyvíztisztító, a rendszer azonban ezt a megnövekedett mennyiséget már nem bírta elvezetni.

Az utcára, és a telkekre kiömlött csapadékvízzel kevert szennyvíznek a hígulás mértéke miatt környezetkárosító hatása nincs, a Balatonba szennyvíz nem jutott.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/balaton-sulyosbodik-a-helyzet-teljes-kapacitason-a-drv-zrt-348427

_____________________Hirdetés_________________________________


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: