Erős mínuszban Kemendollár

Igen hideg éjszakán van túl az ország, bár a rekord nem dőlt meg. A Zala megyei Kemendolláron mínusz 20,5 fok volt vasárnap hajnalban; ennél is hidegebbet mértek Óbarokon: mínusz 21,3 fokot.

A hideg-rekordot Lenti tartja (mínusz 24 fok, 1963-ban). Néhány évvel később nyárias hangulatban lehetett készülni a karácsonyra: Kisbéren 21 fok volt.

Szombat este rohamosan esett a hőmérséklet, éjfél körül Nagykanizsán már mínusz 20 fokot mértek, ezért “rekorddöntésre” lehetett számítani. Ez azonban nem következett be. A legnagyobb hideget végül a Budapest környékén található Óbarok produkálta (- 21,3 fok). Az ország más területeivel szemben itt a reggel sem hozott enyhülést: vasárnap 7 órakor már mínusz 21,6 fok volt a hideg.

Érdemes megemlékezni a zalai Kemendollárról is, egyrészt az ott regisztrált mínusz 20,5 fok miatt, másrészt pedig azért, mert az 539 lelkes településneksemmi köze a dollárhoz. A falu Kemend és Ollár 19. századi egyesüléséből keletkezett. Károly Róbert idején Kemend kővárral is büszkélkedhetett.

Forrás: Info Rádió

_________________Hirdetés________________________________________

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: