Lemondott a pécsi püspök

Lemondott a pécsi egyházmegye vezetéséről Mayer Mihály püspök. XVI. Benedek pápa elfogadta a lemondást – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata.

A katolikus egyházfő az egyházi törvénykönyv értelmében fogadta el Mayer Mihály lemondását a Pécsi Egyházmegye lelkipásztori kormányzásáról – írták rövid közleményükben. Ezzel egyidejűleg XVI. Benedek pápa Veres András szombathelyi megyés püspököt átmenetileg a Pécsi Egyházmegye apostoli kormányzójává nevezte ki.

A püspök az Egyházi Törvénykönyv 401. kánon 2. paragrafusára hivatkozott. Az egyházi törvénykönyv vonatkozó része szerint tehát betegség vagy a hivatal betöltését akadályozó “más súlyos ok” áll a lemondás hátterében – írja az Index. Hozzáteszik: A Mayer vezetése alatt álló egyházmegye gazdálkodását és pénzügyeit a rendőrség vizsgálja, miután az elmúlt hónapokban több feljelentés is érkezett a hatóságokhoz: gazdasági visszaélések gyanúja mellett felvetették azt is, hogy a püspökségen szexuális visszaélések is történtek..

Forrás: FN.hu

________________Hirdetés_____________________________________


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: